سلامت روان
آگهي رايگان : هدف پژوهش بررسي رابطه سبكهاي هويت و سلامت روان با رفتارهاي پرخطر (گرايش به سيگار كشيدن، مصرف مواد مخدر و الكل) بود. نمونه مورد مطالعه 300 نفر از دانشجويان 18 تا 20 سال دانشگاه آزاد اسلامي بود كه با استفاده از جدول مورگان و كرجسي (1970) و با روش نمونه گيري تصادفي ساده انتخاب شدند.
به منظور گردآوري اطلاعات پژوهش، از پرسشنامه سبكهاي هويت برزونسكي (1989)، سلامتروان (نجاريان و داودي، 1380) و مقياس خطر پذيري نوجوانان ايراني (زاده محمدي، احمد آبادي و حيدري، 1390) استفاده شد.
براي تحليل دادهها از آزمونهاي آماري ضريب همبستگي پيرسون و ضريب همبستگي چندگانه و براي تجزيه و تحليل دادههاي آماري از نرم افزار spss استفاده شد. نتايج ضرايب همبستگي ساده نشان داد بين سبك اطلاعاتي، هنجاري، تعهد هويت و سلامت روان با رفتارهاي پرخطر رابطه منفي و معنيدار و بين سبك سردرگم/ اجتنابي و رفتارهاي پرخطر رابطه مثبت و معنيدار وجود دارد.
همچنين نتايج همبستگي كانوني نشان داد هر چه افراد به ترتيب در سبك هويت اطلاعاتي، هنجاري، تعهد هويت و سلامتروان بالا و در سبك هويت سردرگم/ اجتنابي پايين باشد گرايش به رفتارهاي پرخطر پايين خواهد بود.
كليد واژهها:
سبكهاي هويت، سلامتروان، رفتارهاي پرخطر
يافتههاي تحقيق ديگر به اين شكل بود كه؛ نتايج ضرايب همبستگي ساده نشان داد بين سبك هنجاري، تعهد هويت و سلامتروان با گرايش به سيگار كشيدن، مصرف مواد و مصرف الكل رابطه منفي و معنيدار،
بين سبك اطلاعاتي با گرايش به سيگار كشيدن و مصرف الكل رابطه منفي و معنيدار و با گرايش به مصرف مواد رابطه منفي و غير معنيدار؛ و بين سبك سردرگم/ اجتنابي و گرايش به سيگار كشيدن، مصرف مواد و مصرف الكل رابطه مثبت و معنيدار وجود دارد.
نتيجهگيري: بنابراين هر چه افراد به ترتيب در سبك هويت اطلاعاتي، هنجاري، تعهد هويت و سلامتروان بالا و در سبك سردرگم/ اجتنابي پايين باشد گرايش به رفتارهاي پرخطر پايين خواهد بود.